Snabblån & mikrolån

Ett snabblån eller ett mikrolån är en låneform där låntagaren får sitt lånelöfte väldigt snabbt, och där pengarna sätts in på låntagarens bankkonto redan samma dag som ansökningen görs. Summorna som man lånar genom ett snabblån eller ett mikrolån brukar vara relativt låga. Man brukar låna mellan 500 kronor och 10.00 kronor genom ett snabblån, och återbetalningstiden varierar ofta mellan 30 dagar och 90 dagar.

  1. Vivus snabblån – upp till 6.000 kronor
  2. OK Money mikrolån, 500 kr – 10.000 kr

Hur fungerar ett snabblån?

Man ansöker i stort sett alltid om ett snabblån eller ett mikrolån via internet direkt på långivarens hemsida. Det finns också varianter av snabblån där man använder smsfunktionen på sin mobiltelefon för att ansöka om lånet. Denna variant av snabblån brukar kallas för smslån.

I ansökan fyller man ofta i information om sitt förnamn, sitt efternamn, sitt personnummer, sitt telefonnummer samt sin e-postadress. Man fyller också i uppgifter om hur mycket pengar man vill låna samt det bankkontonummer man vill att banken ska föra över pengarna till.

Låneansökningen om snabblån behandlas i regel alltid direkt då den kommer in till långivaren. Ofta görs en kreditupplysning på låntagaren för att kontrollera låntagarens kreditvärdighet. Om låntagaren uppfyller de krav och villkor som långivaren har för sina kunder så kommer et lånelöfte att skickas ut.

Låntagaren måste i regel bekräfta lånelöftet, och när detta är gjort via antingen sms eller via internet så kommer långivaren direkt sätta in pengarna på låntagarens bankkonto. Ofta tar det inte mer än några minuter från det att ansökan är skickad tills dess att pengarna för snabblånet finns på låntagarens bankkonto, förutsatt att man ansöker om mikrolånet under långivarens öppettider.

Krav och villkor för mikrolån

Eftersom det finns väldigt många olika långivare som erbjuder snabblån och mikrolån så är det väldigt svårt att exakt svara på vilka krav och villkor som gäller för lån hos de många olika företagen. Några viktiga faktorer som spelar in och som de flesta långivare tittar på är bland annat inkomst, ålder, ifall den sökande är svensk medborgare eller ej samt ifall personen som ansöker om snabblånet har någon betalningsanmärkning eller inte. Precis som vid de flesta typer av lån så är det i regel negativt att ha en betalningsanmärkning i sitt register då man vill ta ett snabblån. Det finns dock företag som även accepterar kunder med betalningsanmärkningar. Mer om detta längre ner i texten.

Vanliga villkor för snabblån

  • Minst 18 år gammal
  • Någon form av taxerad årsinkomst
  • Bosatt och skriven i Sverige
  • Måste vara svensk medborgare
  • I regel inga betalningsanmärkningar
  • Ej skyddad identitet eller bostadsadress

Snabblån med betalningsanmärkning

Trots att de flesta långivarna inte accepterar kunder med betalningsanmärkningar så finns det faktiskt ett antal långivare som lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar. Två företag erbjuder snabblån trots betalningsanmärkningar är Kredit 365 och Pengos. Tveka inte på att surfa in på någon av dessa hemsidor om du vill ansöka om ett snabblån med betalningsanmärkning.

Kraven för att få låna pengar trots betalningsanmärkning skiljer sig ofta inte märkbart från de krav som de vanliga långivarna har. Ofta behöver man ha en taxerad årsinkomst på några tusenlappar för att få låna pengar via snabblån trots betalningsanmärkning. Desto bättre ekonomi en låntagare har, desto större är chansen att företaget beviljar lånet.

Senast publicerade artiklar om lån nedan:

Vad gäller för avdrag i deklarationen för ränta?

En del av de räntutgifter man betalar ett år kan man få tillbaka på nästa års deklaration. Vanligtvis sker detta helt automatiskt eftersom långivarna skickar in all information till skatteverket om lånetagare och dess ränteutgifter. Men trots det är det mycket fördelaktigt att veta vilka regler som gäller kring ränteavdraget. Den som är insatt kan [...]

SMSlån och snabblån på nätet upp till 10,000 kr – Folkia

Folkia är en svensk snabblångivare som erbjuder svenska kunder att låna från 1,000 kronor upp till 10,000 kronor helt utan säkerhet direkt på internet. Folkia är en av Sveriges ledande snabblångivare och med enkel och kostnadsfri låneansökan är företaget ett populärt alternativ för den som vill låna pengar. Vill du låna pengar eller läsa mer [...]

Leasy - låna 50,000 kronor direkt på nätet

Leasy lånar ut pengar snabbt och enkelt utan frågor till svenskar direkt på internet. Hos Leasy kan du låna från 5,000 kronor till 50,000 kronor helt utan säkerhet genom så kallade blancolån eller privatlån och Leasy bryr sig inte om vad du ska ha dina pengar till, utan hos Leasy får alla som är kreditvärdiga [...]